Чи варто їсти цільні зерна замість рафінованих або збагачених?

AHA рекомендує вибирати цільнозернові продукти та продукти, які містять щонайменше 51% цілісних продуктів очищені зерна

очищені зерна

Очищене зерно визначається як пройшовши процес, який видаляє висівки, зародки та лушпиння зерна та залишає ендосперм або крохмалисту внутрішню частину. Приклади очищеного зерна включають білий хліб, біле борошно, кукурудзяну крупу та білий рис.

https://en.wikipedia.org › wiki › Refined_grains

.25 червня 2024 р

Вибирайте цільні зерна замість рафінованих. Цільні зерна пропонують «повний пакет» переваг для здоров’я, на відміну від очищених зерен, які позбавлені цінних поживних речовин у процесі рафінування. Усі ядра цільного зерна містять три частини: висівки, зародок і ендосперм. Кожна секція містить корисні для здоров’я поживні речовини.

Рафіновані зерна слід збагачувати. Це означає повернення певних вітамінів групи В (тіамін, рибофлавін, ніацин, фолієва кислота) і заліза. Однак клітковина не додається назад до збагаченого зерна. Перевірте список інгредієнтів продуктів із рафінованого зерна.

Цільнозернові продукти містять більше клітковини та поживних речовин, ніж їх рафіновані аналоги і багато переваг для здоров'я. Незалежно від того, чи ми говоримо про локшину, хліб, тортилью чи крекери, різниця зводиться до того, який тип пшениці використовується в продукті.

Зерна, яких слід уникати пшениця (така як ягоди пшениці, спельта, камут, фарро та булгур), жито, ячмінь та тритикале.

Часто у випадку очищеного борошна зародки та висівки видаляються, залишаючи лише крохмалистий ендосперм. Що стосується вівса, то всі три частини ядра залишаються незважаючи на оброблену форму, в якій ви їх купуєте, тому звичайний овес кваліфікується як 100% цільне зерно.