Для яблучних, грушевих, сливових тартів «Мірабель» і т. д. саме на цьому виді десерту солодкі вина виявляться повною мірою: Sauternes, Barsac, Bonnezeaux, Gewurztraminer VT або SGN, Clairette de die ancestral method, Montlouis-sur-Loire та м'яке Вувре, напівсухе шампанське, більшість мускатів ( …
Груша — класика гастрономії: пашот. Фрукти купаються біле вино , вбирає смаки і зберігає ніжність. Додайте гвоздику або інші спеції для пікантного відтінку, особливо якщо ви поєднуєте його з чимось трохи більш трав’янистим, як-от гевюрцтрамінер або віоньє.
До грушевого торта (грушевого дерева) радимо подати: Солодкий або солодкий ельзаський гевюрцтрамінер Late Harvest White. Солодкий або солодкий Loupiac Blanc. A Montlouis sur Loire Moelleux Біле солодке або солодке.
Піно Нуар з Бургундії буде дуже хорошим варіантом завдяки яскраво вираженим ароматам червоних фруктів.. Якщо ваш пиріг містить кондитерський крем або збиті вершки між полуницею та тістом, тоді віддайте перевагу вину з більшою солодкістю, наприклад гевюрцтрамінер Vendanges Tardives.
Поєднання вина: що пити з ?
- Coteaux du Layon (Центр – Долина Луари, Білий)
- Сотерн (Бордо, Білий)
- Ельзасський Рислінг Пізнього збору (Ельзас, Білий)