Скільки лимонної кислоти у чайній ложці лимонного соку?

Тому що лимони можуть мати різну кислотність, різний об'єм шкірки та м'якоті. Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимона, відповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грам – це одна чайна ложка сухої речовини.

Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом, розбавленим у воді лимонної кислотою чи іншим соком. Лимонний сік широко використовується у кулінарії. Особливо часто він потрібен у приготуванні салатів, соусів, маринадів, а також випічки та десертів.

Лимонна кислота міститься у різних фруктах, у великій кількості – у цитрусових (приблизно до 5 % у плодах та до 9 % у соку). У 100 г лайма міститься 7 г лимонної кислоти; лимона – 5,6 г; малини – 2,5 г; чорної смородини – 1,2 г; помідорів – 1,0 г; ананасу та полуниці – 0,6 г; журавлини – 0,2 г; яблука – 14 мг.