Що п’ють азіати?

байцзю байцзю) – традиційний китайський алкогольний напій, найбільш близький до горілки. Являє собою прозору рідину зі специфічним запахом. Вміст етилового спирту в байцзю варіюється від 40 до 60 % Мабуть, найміцнішим різновидом байцзю є “Лаобайгар” (кит. трад.

Свою алкогольну продукцію китайці ділять на п’ять категорій: “шаосін-цзю” – шаосінське рисове вино (нагадує японське саке); “мао-цзю” – рисові горілки до 58 градусів міцності; “ерготоу” – дуже міцні горілки, що ганяться з гаоляну, чумизи, кукурудзи (на Далекому Сході їх іноді називають “ханжа”); “путао-цзю” – …

Наймасовішим і найпопулярнішим алкогольним продуктом в Індії є пиво. Класичний приклад – світле Kingfisher, яке можна знайти майже на кожному кроці. Навіть у кафе і ресторанах, які не мають ліцензії на продаж спиртного, ви завжди зможете домовитися з офіціантом і отримати заповітну пляшечку.