Сіль Мора не є гігроскопічною, але FeSO4⋅7H2O є. Сіль Мооса містить лише іони заліза, тоді як сульфат заліза містить деякі іони заліза . Розчин солі Мора також можна титрувати за відсутності H2SO4.
Відповідь: Це тому, що Сіль Мора стабільна і не легко окислюється в присутності повітря . Ферум(II) сульфат перетворюється на ферум(III) сульфат шляхом окислення.
Іони заліза солі Мора піддаються гідролізу у водному розчині. Для запобігання гідролізу , при приготуванні стандартного розчину до кристалів солі Мора необхідно додати концентровану H2SO4. Іншою причиною є запобігання окисленню іонів Fe2+ солі Мора до іонів Fe3+.
Сульфат заліза(II) (також феросульфат, зелена сіль, залізний купорос, раніше також зелений Галіценштейн і лат. Vitriolum viride) являє собою сіль двовалентного заліза сірчаної кислоти. Назва зеленої солі гептагідрату сульфату заліза (II) (FeSO4 · 7 H2O) походить від зеленуватого кольору солі, що містить кристалізаційну воду.
Сіль Мора використовується в різних цілях, серед іншого як харчовий консервант, антифриз і антиожеледь . Його також можна використовувати для видалення домішок з води. Це біла кристалічна тверда речовина, розчинна у воді. Він нетоксичний і може використовуватися як харчова добавка.