Чому варто припинити їсти лосось?

Лосось, вирощений на фермах, як і м’ясні кури, був виведений для швидкого росту, а це означає, що він росте набагато швидше, ніж його дикі побратими. Це, серед іншого, призводить до проблем із серцем, деформацій хребта та підвищеної чутливості до стресу. Лососі з деформаціями часто серйозно страждають від цього протягом усього життя.

Хоча лосось не містить вітаміну С, риба містить багато інших вітамінів і мінералів, які підтримують вашу опірність. Перш за все, дикий сорт містить велику кількість вітаміну D. 100-грамова порція дикого лосося може забезпечити приблизно 1000 МО вітаміну D.

Було проведено дослідження наявності ПХБ у дикому лососі та лососі, вирощеному на фермах. Більшість досліджень показали, що вирощений лосось містить більший рівень ПХБ, органічних пестицидів, діоксинів та інших токсинів, ніж дикий лосось.. Однак кількість залишається нижчою за стандарти Європейського Союзу (ЄС).

Не хвилюйтеся, любителі суші, сирий лосось, як правило, безпечний для споживання. Важливо, щоб риба завжди надходила від надійного постачальника, тобто з супермаркету, рибного магазину чи ресторану. Вони зобов'язані дотримуватися суворих правил.

забруднення. Сьогодні більша частина лосося, яку ми можемо їсти, вирощується на фермах. Ранні дослідження повідомляли про високий рівень ПХБ та інших забруднюючих речовин у вирощеному лососі – вище, ніж у деяких видів дикого лосося, наприклад горбуші.