Насправді це не більше ніж міф, кришталь зовсім не становить реальної небезпеки. Кришталеве скло настільки інертно, що свинець, що міститься в ньому, і інші речовини не вилуговується настільки, щоб це завдало будь-якої шкода, тим більше при короткочасному контакті з їжею.16 Apr 2018
Кришталь (від ін. -грец. κρύσταλλος – лід) – особливий вид скла, що містить не менше 24% окису свинцю (PbO) (або окису барію (BaO)). Добавка оксиду свинцю збільшує показник заломлення скла та дисперсію світла у ньому (з ювелірної точки зору – «гру кольору», «вогонь»).
Свинець у кришталі У справному стані, так би мовити, вони становлять небезпеку для здоров'я лише в тому випадку, якщо ви використовуєте їх для зберігання алкогольних та кислих напоїв/кислої їжі. Скажімо, не варто тижнями і тим більше місяцями зберігати у кришталевому графині коньяк або портвейн.
Кришталь набагато прозоріший за скло, його дзвін набагато мелодійніший і приємніший на слух. Визначається прозорість наявністю у склі свинцю. Якщо його склад перевищує 10%, то посуд вже буде іменуватися кришталевий. Найкращою посудом є та, вміст свинцю у якій становить 30%.