Розмістіть листя на вкритій шаром харчового паперу поверхні, після чого розпочніть сушіння за температури сто двадцять градусів протягом півтори години. Після цього ферментований напій буде готовий.
Правильна ферментація Іван – чаю
- Легкий ступінь – 3-6 годин. Починає проявлятися фруктово-квітковий запах. Смак чаю – м’який, аромат сильний, але ніжний.
- Середній ступінь – 10-16 годин. Чай має легку кислинку, терпкий, аромат яскраво виражений.
- Глибокий ступінь – 20-36 годин. Терпкий з легким ароматом.
Листя бажано в’ялити 10-12 годин за температури повітря від 20 до 25 градусів і вологості близько 70 %. Потім потрібно подрібнити його в м’ясорубці, так можна отримати гранульований чай. Періодично можна перемішувати, щоб захистити від зайвого пересихання.