Чим ферментувати Іван чай?

Розмістіть листя на вкритій шаром харчового паперу поверхні, після чого розпочніть сушіння за температури сто двадцять градусів протягом півтори години. Після цього ферментований напій буде готовий.

Правильна ферментація Іван – чаю

  1. Легкий ступінь – 3-6 годин. Починає проявлятися фруктово-квітковий запах. Смак чаю – м’який, аромат сильний, але ніжний.
  2. Середній ступінь – 10-16 годин. Чай має легку кислинку, терпкий, аромат яскраво виражений.
  3. Глибокий ступінь – 20-36 годин. Терпкий з легким ароматом.

Листя бажано в’ялити 10-12 годин за температури повітря від 20 до 25 градусів і вологості близько 70 %. Потім потрібно подрібнити його в м’ясорубці, так можна отримати гранульований чай. Періодично можна перемішувати, щоб захистити від зайвого пересихання.